Keresés a weboldalon

Naptár

« Január 2022 »
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Zöld hírek

A program támogatói

2015. április 28., kedd 08:23

Pásztón ünnepeltük a Föld Napját

Pásztón ünnepeltük a Föld Napját
 
  A jeles nap alkalmából iskolás gyermekeket látott vendégül a Nimfea Természetvédelmi Egyesület.
A helyszín ezúttal nem a jól ismert Fekete István Oktatóközpont volt, hanem a Túrkeve határában elterülő nagy múltú Pásztói-legelő.
Mivel már hosszú ideje zajlik a gyep élőhelyrehabilitációja, már alkalmassá vált arra, hogy eltartson olyan madarakat, akik elsősorban a füves élőhelyekhez kötődnek, mint például a szalakóta (Coracias garrulus) és az Év Madarának választott búbosbanka (Upupa epops).
E két, színpompás madár számára helyeztünk ki a gyerekkel egy-egy mesterséges költőodút a Bika-akol mellett. Sajnos a Pásztói-legelőt övező mezsgyék, dűlőutak sem bővelkednek öreg, odvas fákban, ezért van szükség arra, hogy ilyen, ember alkotta eszközökkel segítsük odúlakó madaraink megtelepedését. A madarak mellett a denevérekre is gondoltunk, egy közeli facsoportnál számukra is kihelyezésre került egy speciális odú.

A pásztói látogatást egy vidám hangulatú szemétszedéssel zártuk, a gyermekek lelkesen szaladgálva, egy szempillantás alatt összegyűjtötték a gyep szélén illegálisan kidobott nagy kupac hulladékot.
Reméljük, hogy sikerült élhetőbbé tenni a Pásztói-gyep e hangulatos kis szegletét, és hogy nemsokára tirke-tarka madaraink és a denevérek is birtokba veszik az új otthonokat.

A gyerekek is segítettek a búbosbankának szánt odú kihelyezésében A gyerekeknek köszönhetően még szebb lett Pásztó-puszta Szemügyre vettük a denevérodút is

 

EMAILTOFRIEND
module by Spiral

Megjelent: 5683 alkalommal