Keresés a weboldalon

Naptár

« November 2023 »
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Zöld hírek

A program támogatói

A Pásztó LIFE program felépítése


Akciók, tevékenységek:

“A” akció keretén belül a rendezetlen – osztatlan közös tulajdon – kezelését igyekszünk elősegíteni részben az önálló gazdálkodók kimérési kezdeményezésének segítésével, részben pedig egy olyan természetvédelmi közbirtokosság megteremtésével, amely közös döntéshozással segíti a természetvédelmi törekvések megvalósulását.

“B” akció keretében az előbbi célhoz a természetvédelmi érdekek fokozottabb jelenlétét segítő területvásárlások valósulnak meg kb. 35 ha nagyságrendben, a Tiszatáj Közalapítvány segítségével annak érdekében, hogy a program céljai kellő súllyal jelen legyenek a tulajdonszerkezetben is.

“C” akció a legnagyobb költségvetésű eleme a programnak, hiszen ennek keretében valósul meg az állattartást segítő infrastruktúra megteremtése, és ennek keretében kerül beszerzésre az összes háziállat, amelyek legelésével hosszabb távon biztosítva lesz az élőhely fenntartása. Az akció a Mihály László kanyarban lévő “Hidegnevelde” hodály felújításán túl tájrekonstrukciós fejlesztéseket is segít, mint a gyepet kettészelő belvízelvezető árok megszüntetése.

“D” akció keretében lehetőségünk nyílik a program részletes bemutatására, ökoturisztikai és környezeti nevelési, szemléletformálási célkitűzések megvalósítására, hogy a program törekvéseit és eredményeit minél szélesebb körben kommunikálni tudjuk.

“E” akció biztosítja a program működőképességét a teljes menedzsment megvalósításával. A program 2011-ben indult és várhatóan 2014-ig zajlik, amikorra a természetvédelmi és tájkép-rehabilitációs tervek megvalósulhatnak és a program teljes ideje alatt élvezi a tevékenység az Európai Unió finanszírozását.

Megjelent: 1701 alkalommal